ALTRES LÍMITS/ THE OUTER LIMITS:
Shelly y La Nueva Generación - I'm just a fool (1968)

8.5.09

MÚSICA PROGRESSIVA CATALANA/ MÚSICA PROGRESIVA CATALANA/ CATALAN PROGRESSIVE ROCK)
Ones de crom (Ràdio Castellar 90.10 FM/ www.radiocastellar.cat)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Un programa interessant pel que fa a la música, però la persona que parla no sembla tenir gaire clar què és el que diu:
Que jo sàpiga, Wah-wah va reeditar el disc de Música Dispersa però també ho va fer Discmedi (jo tinc el CD de 2004). Llavors diu que Als 4 Vents reedita Màquina. Però si Als 4 Vents i Diàbolo eren el mateix segell! I a més, ja no existeix: va ser un segell que va editar grups i cantants vinculats al Grup de Folk com Jaume Arnella i Falsterbo 3. No sé si ho he sentit malament (ho he escoltat tres vegades), però m'ha semblat entendre que deia que Jordi Batiste, component de Màquina, "era conegut també com a Ia Batiste" (!!): que no eren el Jordi Batiste i l'Ia Clua els components de Ia&Batiste? És veritat que l'Albert i el Jordi Batiste van formar part del Grup de Folk, però també es van electrificar i van formar Els 3 Tambors (aquest blog els dedica una entrada i tot). Una altra de grossa és dir que Om va ser editat per PDI: va ser EDIGSA la discogràfica que va editar tots aquests grups (amb el subsegell Zeleste/Edigsa, vinculat a la mítica sala de l'Argenteria, plataforma dels nous grups i de l'ona laietana, etc). Quan Edigsa va plegar (el 1983), bona part del fons se'l va quedar PDI, que després va anar a parar a Picap. La reedició de PDI és del 1992.
A part dels errors (importants) i de repetir contínuament el nom de Herbbie Hancock, he trobat a faltar que relacionés tota aquesta informació i en tragués l'entrellat: tot queda molt dispers i no sembla estar relacionat amb res: ni que tots aquests grups que van aparèixer als 70 venien de la remodelació que va patir la Nova Cançó a partir de l'aparició del Grup de Folk (els referents ja no eren francesos, com als Setze Jutges, sinó anglosaxons, començant pel folk i acabant pel rock), que va evolucionar cap a allò anomenat "Ona laietana" i que va tenir com a plataformes Zeleste i el Festival de Canet Rock (tots aquests grups hi van actuar: que a Barcelona hi havia una escena!), i que també tenien vinculacions amb la recuperació del sentit popular de la festa i que per això enllacen amb grups com l'Orquestra Plateria o el Gato Pérez...
Home, ja que sembla tan "enteradillo" en el rotllo experimental, no li costava res mirar una mica la Viquipèdia i explicar-se millor.
És una opinió.

Xavi.

Anònim ha dit...

M'he deixat de dir que bona part del programa afusella el disc Alter Músiques Natives.

Xavia, again.

Tam Tom ha dit...

Apa Xavi que si fóssim igual de primmirats amb els que cobren i diuen bestieses una rera l'altra! Perquè jo diria que es tracta d'un programa fet per un aficionat i per tant potser no n'hi ha per tant! En qualsevol cas, PDI no existia el 1971, en això tens tota la raó. I etc

Anònim ha dit...

Gràcies pels comentaris, són ben certs menys el de que s'h tirat massa de l'Alter-Músiques Natives. Només s'han fet servir quatre temes, els de FUSIOON, MAQUINA, MÚSICA URBANA i SECTA SÓNICA. I de fet de MAQUINA i SECTA SÓNICA tincs els cassets originals. La resta ja sé jo el què m'ha costat aconseguir-ho!

Gràcies per escoltar i si algú s'anima a veure si hi ha informació incorrecta en d'altres programes com el d'EXPERIMENTAL CATALÀ RECENT, en el de VICTOR NUBLA, en el de MACROMASSA, en el de MARC EGEA o en el de NOU SOROLL NACIONAL (tots ells disponibles a: http://onesdecrom-arxius5.podomatic.com) també seria d'agrair.

Emili (Ones de Crom)

Xavi ha dit...

Home, ara que ho dius, en el programa dedicat al Vagina Dentata Organ del Jordi Valls parlaves de la catedral de Cadaqués. No sabia que hi havia cap catedral a Cadaqués... Home, la música que poses està bé però si vols donar una mica d'informació i donar-te-les del rotllo, almenys prepara-t'ho, que sembla que sentis campanes (i no sé si de la catedral...). Si no, doncs deixa sonar la música lliurement, que també està bé (i si pot ser, en la seva durada real).
No t'ho prenguis malament.

Xavi.