ALTRES LÍMITS/ THE OUTER LIMITS:
Shelly y La Nueva Generación - I'm just a fool (1968)

12.9.10

EN MATES
EP 45rpm Concèntric 6078- UC (1968)

Cara A: Cançó de febrer (G.Colom/ Mates)/ Cançó de l'adéu (Anònim/ Mates)

Cara B: Balada de nova vida (J.Manresa/ Mates)/ L'escarada (G.Colom/ Mates)

"Cançó de l'adéu"L'HOME - Per a tothom, Gerard Mates és, senzillament, En Mates. Mallorquí, 22 anys, treballa en un taller d'esculptor, i a més pinta molt bé, forma part d'un grup de mímica, escriu cançons i les canta.

LES CANÇONS - "Cançó de l'adéu" és un text antic i anònim ple de gràcia popular. "Cançó de febrer" i "L'escarada" (expressió que significa "a preu fet") són dos poemes de Guillem Colom, un "clàssic" de les lletres balears, animats per un llenguatge extraordinàriament saborós i viu. "Balada de nova vida" és una mostra de la poesia inquieta i actual del jove escriptor mallorquí Joan Manresa. Totes 4 peces duen música d'en Mates. El disc, doncs, és com un breu però interessant resum que aplega diversos moments d'una mateixa cultura.

EL CANTANT - En Mates impressiona per la seva autenticitat interpretativa. El seu accent és puríssim, i la seva veu té el veritable color de la terra. Lletres, músiques i interpretació formen, per tant, una creació admirable per la seva coherència i la seva qualitat.

Gravació: SONOTON
Disseny: PAU RIBA
Fotos: CATANY